Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Geen handbak voor Ford Mustang Shelby GT500

Ford heeft de nieuwe dik 700 pk sterke Mustang Shelby GT500 voorgesteld met enkel een automatische transmissie. En dat is best bijzonder, want vorige edities van de GT500 hadden allemaal een handbak. Komt er wel een handbak?

Dubbele koppeling

Nee, als het aan Ford ligt niet. De nieuwe zeventraps automaat met dubbele koppeling is helemaal afgestemd om alle krachten van de supercharged 5,2-liter V8-motor te kunnen verwerken. De automaat wisselt in minder dan 100 milleseconden van verzet, veel sneller dan mogelijk is met een handbak. Omdat het verkoopvolume van de GT500 vrij beperkt zal zijn, loont het volgens Ford niet om te investeren in een variant met handgeschakelde transmissie.

Snelste Mustang ooit

Ford heeft desondanks best grote verwachtingen van het model als hij in de herfst van dit jaar bij de Noord-Amerikaanse dealers arriveert voor een nog onbekende prijs. De nieuwe GT500 is namelijk de snelste, straatlegale Ford Mustang ooit. De 0-96-sprint moet in ongeveer 3,5 seconden afgerond zijn. Ford levert de nieuwe GT500 in elf verschillende kleuren, waaronder drie nieuwe: Red Hot, Twister Orange en Iconic Silver. En voor de fans van zelf schakelen is er altijd nog een backupplan, want de eveneens hele fijne Shelby GT350 heeft wél handgeschakelde zesbak, toevallig ook van Tremec.

Meer weten over de Mustang Shelby GT500? Lees dan ook dit verhaal.

Ford Mustang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.