Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia Proceed in compleet ander jasje

Een jaar na de presentatie van het studiemodel Proceed komt Kia met de definitieve uitvoering. Op de Autosalon van Parijs, die van 4 tot en met 14 oktober 2018 wordt gehouden, stelt de fabrikant de fonkelnieuwe lifestyle-combi voor.

De nieuwe Proceed is een vijfdeurs stationwagon met plaats voor vijf personen. Hij komt naast de reguliere Stationwagon, die in het Ceed-programma de toevoeging SW draagt. De Proceed richt zich meer op de trendy autokoper, die design belangrijker vindt dan het praktische aspect van de stationwagon. De nieuwe, derde loot aan de Ceed-stam moet gezien worden als een ruime vijfdeurs hatchback met een shooting brake-carrosserielijn en enkele praktische voorzieningen van een stationwagon. In vergelijking met de SW is de Proceed enkele centimeters lager, maar ook langer. De breedte is identiek, net als de wielbasis.

LEES OOK: KIA PROCEED CONCEPT IS SNAARSTRAKKE STATIONWAGON

Proceed-naam

De naam vraagt nog even gewenning, want van de eerste en tweede generatie Ceed, dat je toen nog als cee’d schreef, bestond een carrosserievariant onder dezelfde naam. Het model was echter een driedeurs hatchback. Aangezien de vraag naar driedeursmodellen sterk is afgenomen, heeft Kia besloten geen opvolging te geven aan de carrosserievariant.

kia_proceed_concept_26

Kwartet

Met de Proceed in het programma bestaat de Ceed-familie uit drie leden. Daar blijft het niet bij. De Koreanen werken aan nog een variant, maar die laat tot 2019 op zich wachten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.