Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2018

‘Lamborghini komt met extreme Senna-concurrent’

Lamborghini komt in 2020 met een gelimiteerde tegenhanger van de McLaren Senna en Aston Martin Valkyrie. Die komt qua prestaties en prijs ver boven de net onthulde Aventador SVJ te staan.

lamborghini_veneno_5

Tegenover het Britse Autocar zei Lamborghini-baas Stefano Domenicali dat er wordt gedacht aan een hypercar met extreme aerodynamica. Autovisie heeft inmiddels bevestigd gekregen dat de auto komt. Hij krijgt een atmosferische V12 met hybridetechniek en meer dan 800 pk aan vermogen. Ook is de supersporter uitgerust met het actieve aerosysteem van Lamborghini, dat in een iets andere vorm ook op de Aventador SVJ zit.

Gelimiteerde topmodellen

In de afgelopen tien jaar heeft Lamborghini een aantal zeer gelimiteerde topmodellen geproduceerd, maar die waren allemaal duidelijk afgeleid van hun iets minder exotische broers. De Reventón (20 stuks) en Reventón Roadster (15 stuks) waren aangekleden Murciélago’s, de Veneno (5 stuks) en Veneno Roadster (9 stuks) bijna onherkenbare Aventadors, iets wat ook geldt voor de Centenario (20 stuks) en Centenario Roadster (20 stuks).