Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2019

Kia presenteert SP Signature en Mohave Masterpiece

Kia heeft twee nieuwe studiemodellen voorgesteld op de 2019-editie van de Seoul Motor Show. Het gaat om de Mohave Masterpiece en de SP Signature. Vooral die laatste is interessant.

Compacte SUV

Volgens Kia geeft zowel de Mohave Masterpiece als de SP Signature een voorproefje van de toekomstige designrichting van het Koreaanse automerk. De SP Signature Concept fungeert echter ook als opwarmertje van een nieuwe compacte SUV van Kia die wereldwijd in de showrooms moet verschijnen. De onthulling van de productierijpe SUV vindt later dit jaar plaats.

Kia SP Signature Concept 1

Dagrijverlichting

De SP Signature is een doorontwikkeling van de Kia SP Concept die in 2018 te zien was op de India Auto Expo in Delhi. Bijzonder bij de SP Signature is dat de dagrijverlichting is geïntegreerd in de ‘tiger nose’-grille, een herkenningspunt van alle modellen van Kia.

Mohave Masterpiece Concept

Over de Mohave Masterpiece Concept laat Kia niet heel veel los. Het enige dat de Koreaanse autobouwer kan melden is dat de auto laat zien hoe Kia kan inspelen op nieuwe functies en designs voor modellen in het grote off-road SUV-segment. Stoer is het design zeer zeker.

Kia Mohave Masterpiece 1 Kia Mohave Masterpiece 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.