Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Volgende generatie Jaguar F-Type mogelijk elektrisch

Jaguar onderzoekt of de volgende generatie F-Type een sportcoupé moet worden met conventionele verbrandingsmotoren, of juist een elektrische sportcoupé. Ian Callum, designdirecteur van Jaguar, laat in een interview met AutoCar weten dat een elektrische F-Type steeds realistischer wordt.

Old-school of elektrisch?

“We vragen ons af of de volgende generatie F-Type een last hurrah moet zijn voor de old-school sportwagen die we al jaren kennen en waarderen, of dat we nu over moeten schakelen op onze eerste volledig elektrische sportauto”, stelt Callum. “Het is een zeer moeilijke beslissing. De elektrische oplossing van dit dilemma ziet er in de loop van de tijd interessanter uit.”

Drie jaar

De huidige generatie F-Type gaat naar verwachting nog drie jaar mee. Het ontwikkelingswerk van de volgende generatie zal echter spoedig starten, dus Jaguar moet binnenkort al een beslissing nemen.

Belangrijkste uitdaging

Callum zou bijzonder positief zijn over de prestaties van de Jaguar I-Pace. “De kick van een elektrische auto is vrij verleidelijk en als je je manier van denken aanpast om daarvan te genieten – dus langzamer rijden in bochten, maar een kick krijgen als je eerder gas geeft – is het in veel opzichten net zo aangenaam als een V8-motor. Dan is er nog het rijbereik, maar dat wordt steeds minder een probleem. De belangrijkste uitdaging die nog rest is de inherente verhoging van een auto die nodig is voor het verpakken van de batterijen. Maar ik zie dat als een interessante uitdaging, niet als een onoverkomelijke uitdaging.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.