Remzi Sen
Remzi Sen Nieuws 22 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Ken Block brandt de banden van een Audi Sport Quattro op

Met een 730 pk sterke replica van de Duitse rallyklassieker, de Audi Sport Quattro, weet de Amerikaanse drifter wel raad. Zoals we van hem gewend zijn, laat Ken Block geen bocht achter zonder dat er een mooi zwart bandenspoor in te zien is.

De Sport Quattro waar Ken Block in rijdt, is een replica. Net als het origineel is de kopie samengesteld uit de voorkant van een Audi 80 en de achterzijde van een Quattro. De oorspronkelijke Sport Quattro heeft een 2,1-liter vijfcilinder met 306 pk.

Geen echte Audi Sport Quattro

In het exemplaar van Block ligt een soort monster van Frankenstein. Een combinatie tussen een 2.5 TDI uit de Audi A6, een Volkswagen Transporter-onderblok en een aangepaste cilinderkop uit de Audi S2.

Audi Sport Quattro
Een originele Audi Sport Quattro. (afbeelding: Audi)

Een enorme turbo blaast er 730 pk uit. De soundtrack van de vijfclinder gaat door merg en been.

Nooit genoeg pk’s voor de Amerikaan

Dit is niet de eerste keer dat Ken Block een zwaar opgevoerde ‘klassieker’ gebruikt om een rookpluim waar je u tegen zegt achter zich te laten. Zo ging hij eerder met een 926 pk sterke Ford F-150 Hoonitruck op avontuur. Alsof dat nog niet genoeg paarden zijn, besloot de Amerikaanse waaghals in 2017 met een 1400 pk sterke klassieke Mustang een berg te beklimmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.