Autovisie
Autovisie Nieuws 12 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is de Kahn Bentley Bentayga Centenary Edition

Bang dat je niet opvalt met je standaard Bentley Bentayga? Ga dan eens langs bij het Londense bedrijf Kahn Design. Na de Continental GT en Mulsanne waagt de tuner zich nu aan de SUV van het Britse merk. Maak kennis met de Kahn Bentley Bentayga Centenary Edition.

Carbonfiber bodykit

Kahn voorziet de Bentley Bentayga van een carbonfiber bodykit, dubbele achterspoiler, sideskirts en raamlijsten met een donker verchroomde afwerking. In de nieuwe achterbumper prijken vier carbonfiber uitlaatstukken. Geheel in de stijl van Kahn kreeg de Bentayga ook een aangepaste grille met opvallende spijlen. Die grille zagen we eerder terug op de Kahn Vengeance (Aston Martin DB9).

Herringbone 3D Modular leder 

Ook het interieur ontkomt niet aan een zwarte kleurstelling. De zeven stoelen zijn bekleed met zogenoemd Herringbone 3D Modular leder en de rest van het interieur grotendeels met Alcantara.

23-inch

Misschien wel de opvallendste features zijn de 23-inch ‘Le Mans’-wielen, voorzien van Continental-banden in de maat 295/35 R23. Verder is de rijhoogte van de Centenary Edition  verlaagd voor een extra dynamische rijbeleving.

Opvallend, vooral bij zo’n bombastisch apparaat als de Kahn Bentley Bentayga Centenary Edition, is dat onder de motorkap geen W12-motor te vinden is, maar de 4.0 V8 ‘instapmotor’ met 550 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.