Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Johan de Nysschen weg als directeur van Cadillac

Johan de Nysschen vertrekt per direct als topman van Cadillac. Hij heeft het Amerikaanse luxemerk vier jaar geleid, maar wordt plotsklaps vervangen door Steve Carlisle, voorheen directeur van General Motors Canada.

CadillacXT5LAAS07
Johan de Nysschen

De Nysschen moest het kwakkelende Cadillac er weer bovenop helpen en dat is buiten de Verenigde Staten (lees: in China) ook gelukt. Het merk verkoopt daar een recordaantal auto’s, maar blijft in zijn thuisland moeite hebben om Audi, BMW, Lexus en Mercedes-Benz bij te benen.

Traditionele sedans

In de VS leunt Cadillac nog te sterk op traditionele sedans. En dat terwijl de groei nou juist in SUV’s en crossovers zit. Tot voor kort moest Cadillac het doen met de XT5 en de grote Escalade, maar recent kwam daar (te laat) de compactere XT4 bij.

Vooruit kijken

“Als we vooruit kijken, dan verandert de wereld razendsnel”, zei GM-baas Dan Ammann. “En na de lancering van de nieuwe XT4 moeten we direct alle kansen die we krijgen aangrijpen. Deze [managementwisseling] moet ervoor zorgen dat we dat beter kunnen doen.”

Audi of America

Voordat De Nysschen in 2014 directeur van Cadillac werd, leidde hij twee jaar lang Infiniti. Daarvoor werkte hij voor Audi. Eerst als manager van Audi Zuid-Afrika, daarna als topman van Audi Japan en Audi of America.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.