Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Mustang Cobra Jet snelste productie-Ford ooit

Het is vijftig jaar geleden dat Ford de Mustang Cobra Jet op de markt bracht. Dus komt het Amerikaanse merk natuurlijk met een ode aan die dragracer. Ford bouwt 68 exemplaren van een nieuwe Cobra Jet, die alleen in rood of wit leverbaar zijn.

Cobra Jet

Het model zou op de ‘quarter-mile’ (402 meter) de snelste productie-Ford ooit zijn. De Cobra Jet kan die afstand in zo’n 8,5 seconden doen, volgens Ford, waarbij hij een snelheid van ruim 240 km/h bereikt. Hij wordt aangedreven door een 5,2 liter supercharged V8, waarvan het vermogen nog niet bekend is.

Dodge Demon

De nieuwe Cobra Jet is sneller dan de Dodge Demon en heeft ten opzichte van dat model zowel een nadeel als een voordeel. Het nadeel is dat de Mustang niet de openbare weg op mag en de Demon wel. Het voordeel is dat de Cobra Jet mag meedoen aan officiële wedstrijden van de National Hot Rod Association (NHRA) en de Dodge niet.

Terugkerend fenomeen

Twee jaar geleden bouwde Ford eveneens een gelimiteerd aantal Cobra Jets. De vijftig exemplaren waren allemaal uitgerust met een 5,0 liter supercharged V8 met zo’n 900 pk. De kwartmijl deden ze in zo’n 8,0 seconden. Voor Ford is de Cobra Jet een terugkerend fenomeen, want ook in 2008, 2010, 2012, 2013 en 2014 bouwde het merk vijftig dragspecials.

Ford Mustang Cobra Jet (2016)

Ford Mustang Cobra Jet (1968)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.