Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Jeff Guyton stopt als CEO van Mazda Motor Europe

De huidige topman van Mazda Motor Europe (MME) – Jeff Guyton – legt per 1 april 2019 zijn functie neer. Hij verlaat Mazda niet, maar gaat aan de slag als President van Mazda North American Operations (MNAO). Guyton wordt in Europa opgevolgd door Yasuhiro Aoyama, momenteel nog Managing Executive Officer bij Mazda Motor Corporation in Japan.

Belangrijke periode

Guyton staat sinds 2009 aan het roer van Mazda in Europa. Jeff Guyton: “Ik verlaat Europa in de wetenschap dat onze business in uitstekende handen blijft.” Akira Marumoto, Representative Director, President en CEO van Mazda: “Noord-Amerika is de grootste regio van Mazda op het gebied van verkoopcijfers en winstgevendheid. We werken momenteel ook samen met Toyota aan een nieuwe assemblagefabriek met Toyota en investeren volop om het merk verder te laten groeien. Guyton heeft een fantastisch team opgebouwd in Europa en voor winstgevendheid op Europese bodem gezorgd. We zijn verheugd dat hij deze nieuwe positie gaat vullen in deze belangrijke periode van ons merk.”

Mazda Yasuhiro Aoyama, Managing Executive Officer, Global Sales Coordination, Mazda Motor Corporation

Nog een wisseling

Door deze wisselingen bij Mazda wordt Masahiro Moro, momenteel nog de President en CEO van Mazda North American Operations (MNAO), aangesteld als de CEO van Mazda’s operaties in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.