Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Megaplan van Volkswagen: 70 BEV’s rond 2028

Geen vijftig maar zeventig batterij-elektrische auto’s van Volkswagen vóór 2028. Volkswagen is van plan om aanzienlijk meer volledig elektrische auto’s op de markt te gaan brengen.

Klimaatcontrole

Volkswagen stelt hoge eisen aan zichzelf. Het bedrijf hoopt in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn en poogt in 2025 de CO2-uitstoot van de totale vloot met 30 procent te hebben verlaagd ten opzichte van 2015. Hoe gaat Volkswagen dat doen? In ieder geval door heel veel volledig elektrische modellen op de markt te brengen.

Geen vijftig maar zeventig elektrische modellen

Het Volkswagen-concern had eerst vijftig elektrische modellen in petto, maar dat aantal is bijgesteld naar maar liefst zeventig auto’s rond 2028. Dat heeft het concern tijdens de Volkswagen Group Annual Conference wereldkundig gemaakt. Ook de verkoopdoelstelling wordt aangepast. In plaats van vijftien miljoen auto’s hoopt Volkswagen in tien jaar tijd nu tweeëntwintig miljoen elektrische voertuigen te hebben verkocht.

Investeringen

Die ambitieuze plannen gaan gepaard met de nodige investeringen. Tot 2023 investeert het concern al meer dan dertig miljard euro. Rond 2030 moet ten minste veertig procent van het modellengamma een elektrische auto zijn. Volkswagen heeft LG Chem, SKI, CATL en Samsung geselecteerd als officiële batterijleveranciers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.