Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Jeep Crew Chief 715 hint naar Wrangler pickuptruck’

De Crew Chief 715-concept, één van de zeven studiemodellen die Jeep voor de Moab Jeep Safari heeft gemaakt, hint naar de aankomende Wrangler. Een auto waar in de ook een pickupversie van komt.

Jeep® Crew Chief 715 Concept

“We gaan eindelijk een pickuptruck maken”, zegt Jeep-ontwerper Mark Allen over de toekomstige Wrangler. “Ik kan daar niet te veel over zeggen, maar er zitten misschien wat elementen van de Crew Chief in die truck.”

“Dit is de vierde keer dat we zo’n neus op een studiemodel hebben gebruikt”

Hoewel, dat lijkt enigszins tegen te vallen, want de stoere naar voren hellende neus komt helaas niet terug op de Wrangler. Allen: “Dit is de vierde keer dat we zo’n neus [op een studiemodel] hebben gebruikt en iedere keer dat we dat doen, worden mensen gek. Maar ik denk dat dit de laatste keer is dat we hem gebruikt hebben om eerlijk te zijn.”

“Vreemd genoeg overigens”, gaat Allen verder, “hebben we nog nooit een [studiemodel van een] crew cab pickup gedaan. Hint, hint.” De Crew Chief heeft vier deuren, net als de Wrangler, maar ook een 1,8 meter lange laadbak.

LEES OOK: MODDERFIGUUR – JEEP GRAND CHEROKEE TRAILHAWK

Het Comanche-studiemodel, gebaseerd op de compacte Jeep Renegade, gaan we daarentegen niet in productietrim terugzien. Allen “Het Renegade-platform is zeker flexibel genoeg om er ook andere voertuigen op te bouwen, maar een pickuptruck… Waarschijnlijk blijft het gewoon bij een concept.”

Jeep Wrangler

Jeep Crew Chief 715

Jeep Comanche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.