Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mrt 2016

Autofouten op het witte doek – Deel 2

Ruiten die sneuvelen en plotseling weer heel zijn, deuken die op miraculeuze wijze verdwijnen en auto’s die compleet vervangen worden door een ander exemplaar. Hollywood is niet altijd even nauwkeurig. Deze week deel 2, waarin een Porsche plots weer heel is en een Ford een facelift krijgt.

Op zijn kant na meerdere crashes, maar toch zonder schade. Bijzonder...
Op zijn kant na meerdere crashes, maar toch zonder schade. Bijzonder…

Uitdeuken zonder spuiten

Een van de meest memorabele achtervolgingen is het zeker niet. In de film Commando uit 1985 zet Arnold Schwarzenegger in een Sunbeam Alpine de achtervolging in op de slechterik die in een Porsche 911 Targa rijdt. Net voordat er gebotst gaat worden, verandert de Alpine van een Series IV in een Series V, maar daar houdt het niet bij op. Schwarzenegger ramt de Porsche meerdere malen. Bij de eerste keer komt echter de bumper al los. In het volgende shot, je raadt het al, zit hij er gewoon weer op:

En nog een keer:

En nog een keer, waarbij de Porsche zich ook opeens miraculeus heeft hersteld:

Het hoogtepunt komt echter als de Porsche op zijn zijkant belandt en Schwarzenegger zijn oneliner tegen de slechterik heeft uitgesproken. Schwarzenegger zet de Porsche met een flinke duw weer recht, waarna de schade goed te zien is. In het volgende shot is er echter niets aan de hand en rijden de twee weg in een gloednieuwe Targa. Heel wonderlijk…

 

Facelift voor Ford Contour

De makers van Arlington Road, de spannende thriller uit 1999, maken het wel heel bont. Jeff Bridges rijdt in de laatste scènes een rode Ford Contour uit 1996. Op het moment dat hij een tegen een Chevrolet Venture aanrijdt, verandert die auto in een exemplaar uit 1998. Geen groot verschil zou je misschien denken, alleen had de Contour in die twee jaar een ingrijpende facelift gehad, waarbij zowel de voor- als achterkant er compleet anders uitzag. Kijk maar:

De achtervolging gaat door en Bridges scheurt weg in zijn Contour uit 1998. Even later rijdt hij plotseling weer in zijn Contour uit 1996, maar in het volgende shot is het weer de auto uit 1998. Het hoogtepunt van de achtervolging komt als Bridges een kruising oprijdt, waarbij hij een bus raakt. De schade is enorm: de linker koplamp vliegt eruit, net als de grille en de rechterkant lekt vloeistoffen en ook de ophanging lijkt flink beschadigd. Toch kan de achtervolging doorgaan, want in het volgende shot heeft de auto weer exact de schade als die hij vóór het ongeluk met de bus had. Jammer:

Reageer op artikel:
Autofouten op het witte doek – Deel 2
Sluiten