Autovisie
Autovisie Nieuws 15 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Jaguar volgend jaar actief in Formula E

Jaguar gaat weer racen. Niet in een GT-kampioenschap of zelfs de Formule 1, maar in het derde seizoen van het Formula E World Championship. Het merk wil in de toekomst groot inzetten op elektrische auto’s.

Volgens Jaguar is het Formula E-kampioenschap het ideale platform voor de ontwikkeling van een eigen elektrische aandrijflijn. De fabrikant maakt gebruik van de technische expertise van Williams Advanced Engineering, dat ook een hand had in de totstandkoming van de C-X75. Het eerste studiemodel werd aangedreven door een plug-in hybride aandrijflijn met twee gasturbines en vier elektromotoren.

“Komend jaar introduceert Jaguar een studiemodel van een elektrische crossover”

Jaguar wil flink gaan inzetten op elektrische voertuigen. Komend jaar introduceert de fabrikant een studiemodel van een elektrische crossover. Jaguar heeft de naam EV-Type laten vastleggen, maar het is niet waarschijnlijk dat de aankomende vierwielaandrijver zo wordt genoemd. De auto zal in ieder geval een uitgesproken ontwerp krijgen met elementen van de C-X75. Het is een van de redenen dat die concept in de James Bond-film Spectre voorkwam. Om het publiek te laten wennen aan het design.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.