Autovisie
Autovisie Nieuws 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Jaguar F-Type R-Dynamic Black bekent kleur

Door de lancering van de speciale editie R-Dynamic Black brengt Jaguar de onlangs gefacelifte F-Type weer onder de aandacht. Misschien is zijn carrosseriekleur wel het meest opvallend. De Black is er namelijk ook in grijs of rood.

Anders dan je wellicht vermoedt, is de R-Dynamic Black niet per definitie in een zwarte carrosseriekleur gespoten. Je kunt hem in Santorini Black bestellen, maar de de lak ook een andere tint krijgen. Jaguar wijzigt dan niet de complete kleurstelling. Even afgezien van de banden die zwart blijven, zijn er nog meer zwarte details die niet van de reeds geleverde tint Eiger Grey en Firenze Red worden voorzien. Het woord Black in de naamgeving slaat dan ook op die enkele donkere afwerkingsdetails van de Britse sportwagen.

Jaguar F-TYPE R-Dynamic Black

Minimaal verschil

De R-Dynamic Black heeft op zijn lijst met standaarduitrusting een vinkje bij het Black Pack staan. Door die keuze zijn de 20-inch wielen in hoogglans zwart uitgevoerd. Het wielontwerp is speciaal voor het actiemodel van de tekentafel gekomen. Verder wijkt de F-Type vanbuiten niet van de reguliere types af. Ook binnenin is het verschil minimaal. Jaguar geeft de speciale editie twaalfvoudig verstelbare Performance Seats met leren Windsor-bekleding met keuze uit Ebony met Light Oyster stikwerk of Mars met Flame Red stiksel. Het patroon van de stoel- en portierbekleding is specifiek voor het actiemodel, zoals dat ook geldt voor het reliëf op het met suède beklede instrumentencluster.

Winterpret in zomerkleding: Porsche Boxster GTS 4.0 vs. Jaguar F-Type Convertible

Jaguar F-TYPE R-Dynamic Black

Keuzes, keuzes, keuzes

De R-Dynamic Black staat per direct op de prijslijst. Liefhebbers moeten naast de keuze voor de carrosseriekleur ook bepalen of ze een coupé of cabriolet wensen, en of die variant met een viercilinder of achtcilinder benzinemotor moet zijn voorzien. De 300 pk sterke viercilinderversie is louter als achterwielaandrijving verkrijgbaar. De 450 pk supercharged V8-uitmonstering staat met zowel achter- als vierwielaandrijving op de prijslijst. De 575 pk sterke V8-motor is niet voor de R-Dynamic Black beschikbaar.

Jaguar vraagt voor de F-Type R-Dynamic Black minimaal 108.007,80 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.