Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie kwalitatief hoge Japanse gezins­auto’s voor € 12.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke gezinsauto van Japanse makelij is betrouwbaar en betaalbaar? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van Japanse auto’s zijn van hoog niveau. Waarom dan niet kiezen voor een jong gebruikte, compacte gezinsauto uit het land van de rijzende zon? Wij weten er meteen al drie!

Occasions: drie kwalitatief hoge Japanse gezins­auto’s

Nissan Micra (2017 – heden)

Vier volwassenen van normaal postuur passen goed in de Micra. Met de 0.9-liter benzinemotor is een verbruik van 1 op 17 haalbaar. De koppeling voelt wat doods en de driecilinder levert bij lage toeren weinig trekkracht. Wel stuurt de Micra fijn en veert ook relatief comfortabel. De merkdealer in Haarlem biedt een witte 0.9 ’Business Edition’ aan (2018, 47.000 km) voor € 12.450.

Oordeel van de Wegenwacht

Deze generatie van de Micra was bij zijn komst volledig nieuw ontwikkeld, op de motor en transmissie na. Die zijn afkomstig van concerngenoot Renault. Dat doet gelukkig geen afbreuk aan het kwaliteitsniveau van de kleine Nissan, want bij de Wegenwacht zijn van het model geen noemenswaardigheden bekend.
Nissan Micra (2017 - heden)

Suzuki Swift (2017 – heden)

De vrijwel haakse hoek van de achterportieren van de Swift maakt instappen eenvoudig. De opvallende vorm van de voorruit veroorzaakt dat je hooggeplaatste verkeerslichten niet goed kunt zien. De zitruimte achterin gaat ten koste van de bagageruimte die slechts 265 liter bedraagt. Bij een Suzuki-specialist in Bergschenhoek zien we een 1.2 Comfort (2018, 63.000 km) voor € 11.900.

Oordeel van de Wegenwacht

Net als zijn twee landgenoten is bij deze generatie van de Swift vooralsnog geen enkel euvel bekend dat vaker optreedt. Het kwaliteitsniveau van Suzuki is vergelijkbaar met dat van andere, grotere Japanse merken. Bij normaal onderhoud laat ook een Suzuki zijn bestuurder niet in de steek.

Suzuki Swift (2017 - heden)

Toyota Yaris (2017 – 2020)

Van dit drietal biedt de Yaris de meeste binnenruimte. Vier volwassenen kun je makkelijk kwijt en de kofferbak is met 347 liter aanzienlijk groter dan de overige kandidaten. Je kunt natuurlijk een hybride kiezen, maar de reguliere 1.0 liter driecilinder is al krachtig genoeg en komt ook gemakkelijk aan 1 op 18. Bij de merkdealer in Den Haag vinden we een spierwitte Yaris (2019, 26.000 km) voor € 12.440.

Oordeel van de Wegenwacht

De weinige opmerkingen die de Wegenwacht bij deze generatie Yaris kan maken, hebben allemaal betrekking op de hybride-versie. Die laten we hier nou juist buiten beschouwing!

Toyota Yaris (2017 - 2020)

Ons advies

In kwaliteit doet dit trio niet voor elkaar onder. Het gaat er vooral om welk model je het meeste aanspreekt. In ons geval zou dat de Micra zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.