Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de Skoda Octavia voordat u hem mag zien

Het internet zou het internet niet zijn als er niet af en toe een auto op uitlekte. Deze keer de beurt aan de Skoda Octavia. We zien hem hier alvast omdat de configurator kortstondig online stond.

Skoda Octavia Lek

Bij Skoda waren ze de afgelopen week niet helemaal wakker. De mensen die daar de website beheren zetten namelijk de configurator per ongeluk online. En zoals het op het internet gaat, is er altijd wel iemand alert genoeg om dit op te merken. In dit geval ging het om een lid van het Tsjechische forum ‘Skoda Home‘ die zijn vondst natuurlijk direct met zijn mede-forumleden deelde.

Uitbundig

Het resultaat van zijn snelle actie zien we hier: een Skoda Octavia met minimale visuele aanpassingen in vergelijking met het huidige model. Veel meer dan een wat strakkere lijn en een moderner front is er eigenlijk niet te bespeuren. En dat hoeft ook niet. De sedan ziet er nog steeds oerdegelijk uit, en dat is wat we willen bij een auto als deze. Ook is het logisch dat Skoda niet uitbundig bezig is geweest met aanpassingen, want dan zou de Octavia niet meer bij de rest van het aanbod passen. Nu ligt hij in lijn met de recentelijk gefacelifte Superb en Scala.

Wat mist aan dit lek is de achterkant van het model. In een tijd waarbij auto’s ruim voor hun lancering het internet op lekken, lijkt het erop dat we niet tot 11 november (de geplande lanceerdatum) hoeven te wachten tot we de achterzijde van de Octavia te zien krijgen. Ook hier verwachten we geen grote verrassingen. De eerder getoonde designschetsen lieten deze namelijk ook al niet zien.

Plug-in hybrid

Technische specificaties van de auto zijn niet uitgelekt, maar het is te verwachten dat de Octavia in een mix van diesel, benzine en plug-in hybrides aangeboden zal worden. Daarbij zullen de duurdere modellen ook met vierwielaandrijving komen.

De grotere veranderingen zullen we in het interieur van de auto terugvinden. Alle nieuwe modellen van de merken van de Volkswagen Groep worden steevast uitgerust met digitale schermen en touchscreens. De Skoda Octavia zal daarop geen uitzondering zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.