Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

‘BMW 2 Serie Coupé behoudt achterwielaandrijving’

Onlangs toonde BMW de 2 Serie Gran Coupé, de vierdeurs coupé met voorwielaandrijving. Daarmee leek de opvolger van de huidige 2 Serie Coupé ook voorwielaangedreven te worden. Maar gelukkig is niets minder waar.

BMW 2 Serie Cabrio

Het was geen verrassing dat de nieuwe 2 Serie Gran Coupé werd aangekondigd als voorwielaangedreven model. Het was van te voren namelijk al duidelijk dat hij op hetzelfde platform als de nieuwe 1 Serie gebouwd zou worden. Maar dat houdt niet in dat de tweedeurs 2 Serie ook als voorwielaandrijver op de markt komt. Sterker nog, BMW beweert dat het tegenovergestelde het geval is: de BMW 2 Serie Coupé komt er zeker met achterwielaandrijving. En alsof dit nog nieuws nog niet goed genoeg is, kunnen we ook een zes-in-lijn in de 2 verwachten.

Opvolger

Volgens Gernot Stuhl, BMW 2 Series Gran Coupé product manager, werk BMW hard aan de opvolger van de 2 Coupé. “Er komt een opvolger die op een achterwielaangedreven platform komt te staan. Dus klanten die een nieuwe 2 Serie Coupé willen, zullen deze terugvinden in het aanbod. Dat geldt ook voor degene die een zes-in-lijn willen,” laat hij aan AutoExpress weten. De achterwielaangedreven 2 Serie is ook de basis voor de nieuwe M2. De voorwielaangedreven Gran Coupé komt nooit verder dan een M235i met vier cilinders.

Naast al dit goede nieuws laat BMW ook weten dat de cabrio-variant uit het aanbod gaat. Mensen die dakloos in een 2 Serie willen rijden, moeten in de toekomst uitwijken naar een 3 Serie of de tweedehandsmarkt afstruinen. De keuze hiervoor is overigens vrij logisch: de huidige Cabrio wordt te weinig verkocht om een opvolger te rechtvaardigen.

CSL

Eerder dit jaar hintte Markus Flasch, topman bij BMW M GmbH, ook naar achterwielaandrijving bij de sportievere modellen van BMW. Daarmee doelde hij vooral op de M2, M3 en M4 die nog niet overstappen op xDrive, het vierwielaandrijvingssysteem van BMW. Ook liet hij destijds weten dat de M2 waarschijnlijk de CSL-behandeling (Coupe Sport Leichbau) zou ondergaan. Wanneer we die ultieme versie van de kleine sportwagen kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.