Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Internationale vrouwendag: dit zijn de 6 vrouwenauto’s van 2023

De titel Car of the Year ken je als autoliefhebber wel. Dit jaar won de Jeep Avenger de prijs. Deze verkiezing is niet de enige auto-electie. Er is zelfs een award die zich richt op vrouwenauto’s van het jaar.

De beste vrouwenauto’s van 2023 zijn gekozen uit 59 kandidaten. De jury bestaat uit 64 vrouwen van over de hele wereld. Zij selecteren de beste nieuwe auto’s volgens hun mening en visie.

Dit zijn de zes vrouwenauto’s van 2023

De beste vrouwenauto’s worden ingedeeld in zes categorieën. Hierdoor is in elke klasse een eigen winnaar.

1. Beste stadsauto: Kia Niro

De beste stadsauto van 2023 volgens de vrouwelijke jury is de Kia Niro. De naam ken je al als een van de bestverkochte auto’s van Nederland. In onderstaande video laat Dries van den Elzen je alles van het model weten.

2. Beste gezins-SUV: Jeep Avenger

The Car of the Year 2023 is ook vrouwenauto van het jaar. De allereerste elektrische auto van het merk valt dus dubbel in de prijzen!

3. Beste grote auto: Citroën C5 X

Citroën doet met de C5 X een poging om terug te keren in het segment waar vroeger de CX, XM, C5 en C6 onder vielen. In de klasse ‘grote auto’ wint de Fransoos in ieder geval de prijs beste vrouwenauto van het jaar.

4. Beste grote SUV: Nissan X-Trail

Hoewel je je kan afvragen waarom de klasse ‘grote auto’ en ‘grote SUV’ zijn losgetrokken van elkaar in de verkiezing, is er door de verdeling nu ook plek voor de Nissan X-Trail. De forse SUV heeft zeven zitplaatsen!

5. Best prestatie auto: Audi RS3

Hoewel wel we bij prestatie auto’s wellicht eerder aan de Ferrari’s en Lamborghini’s denken, kiest de jury van de vrouwenauto van het jaar voor de Audi RS3.

6. Beste 4×4: Ford Ranger

Als beste 4×4 kiezen de vrouwen in de jury voor de Ford Ranger. Niet vreemd, want het model is een erg capabele offroader. Als Raptor is het ook nog eens een extreem krachtige terreinbeul!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.