Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Puur Japans vakmanschap: de Mazda CX-60 zorgt voor de ultieme rij-ervaring

Sommige auto’s hebben alles: een combinatie tussen een benzine- en elektromotor, een uniek design én de nieuwste technologische snufjes om je rij-ervaring nog beter te maken. Dat alles (en meer) vind je in de nieuwe Mazda CX-60. Dit is wat je moet weten over de auto.

Mazda heeft de afgelopen jaren de beste experts aan het werk gezet om een nieuw meesterwerk te creëren. In deze auto vind je alles wat Mazda de afgelopen eeuw in zijn DNA heeft verweven: van Japans vakmanschap tot een innovatief ontwerp. Bij zijn eerste Plug-in Hybride pakt Mazda meteen groot uit.

De Mazda CX-60

Hybride auto’s zijn steeds meer in trek en dat is niet voor niets. Bij deze Plug-in Hybride (PHEV) van Mazda wordt een krachtige benzinemotor met een efficiënte elektromotor gecombineerd. Daardoor heb je het beste van twee werelden: je kunt tot 63 kilometer elektrisch rijden, maar hebt ook een trekgewicht van 2.500 kilogram. Handig, toch?

Mazda CX-60
Mazda

Japans vakmanschap

Mazda werkt vanuit het Japanse gedachtegoed dat meesterwerken gemaakt worden dankzij jarenlange ervaring, aandacht en liefde. Vakmanschap zorgt voor precisie. En dat merk je. De Mazda CX-60 is – geheel volgens het gedachtengoed dat ze in Japan ‘Jinba Ittai’ noemen – ontworpen om een verlengstuk van jezelf te zijn. Met snufjes als het Advanced Driver Assistance System past de auto zich automatisch aan jouw wensen aan.

Minimalistisch interieur

Ook het interieur van de Mazda CX-60 is geïnspireerd op eeuwenoude, Japanse ontwerptradities. Mazda’s Takumi-meesters wilden een design-statement creëren. En dat is gelukt: dit is Kodo-design in z’n puurste vorm. De SUV straalt elegantie en kracht uit, van binnen en van buiten. Zelfs de verschillende kleurvarianten stralen kracht uit: van Sonic Silver tot Soul Red Crystal.

Dat slim gebruik van minimalisme een kracht is, weet Mazda als geen ander. Het exterieur is strak, golvend en lijkt zelfs als de auto stilstaat te bewegen. Het interieur is clean, luxe en zonder al te veel poespas. Zonder in te leveren op stijl vind je in deze auto alles wat je nodig hebt voor de ultieme rij-beleving.

Mazda CX-60
Mazda

Ultieme rij-ervaring

Door gebruik te maken van de nieuwste technologie, wordt het jou als bestuurder zo makkelijk mogelijk gemaakt. Neem bijvoorbeeld de stabilisatietechnologie; daardoor voel je de weg beter aan en heb je bij hoge snelheden nog steeds alle controle. En dankzij de Mi-Drive – dat staat voor Mazda Intelligent Drive Select – kun je kiezen uit vijf rijmodi: Normal, Sport, Off-Road, Towing en EV. Zo kun je altijd en overal van een optimale rij-ervaring genieten.

En dan nog even de specifics: door de accu van 17,8 kWh heeft deze SUV een gecombineerd vermogen van 241kW (327pk). Meer weten? Check hier alle details van de Mazda CX-60, waaronder de car configurator en een interactieve prijslijst.

In samenwerking met Mazda

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.