Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Interesse in een nieuwe Rolls-Royce Dawn of Wraith? Dan heb je pech

Rolls-Royce maakt zich op voor de lancering van de volledig elektrische Spectre. Dat betekent dat het doek valt voor de huidige Dawn en Wraith.

Dat laat de grote baas van Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, weten aan het Britse Autocar. Hij stelt dat de genoemde modellen per direct niet meer leverbaar zijn. De open en gesloten tweedeurs modellen krijgen geen directe opvolger. Het betekent overigens niet dat de laatste exemplaren van de Dawn en Wraith al zijn gebouwd. Naar verwachting loopt de productie nog tot in 2023 door, maar bestellen kan dus niet meer.

Phantom Coupé

Ze krijgen dus geen directe opvolger, al staat er al een nieuw tweedeurs model in de kraamkamers van Rolls-Royce. Het betreft de volledig elektrische Spectre, die vorig jaar door de Britse autobouwer is aangekondigd. Dat wordt echter een wat grotere auto en kan beter gezien worden als de opvolger van de Phantom Coupé. Althans, zo denkt Rolls-Royce er zelf over. Het lijkt waarschijnlijk dat er op termijn ook een open versie van die Spectre verschijnt, al is het model nu enkel nog als gesloten variant aangekondigd.

rolls-royce_phantom_coupe__autovisie.nl
Phantom Coupé

De eerste Spectre moet aan het eind van 2023 aan klanten worden uitgeleverd. Die auto wordt gebouwd op een platform dat enkel en alleen voor Rolls-Royces is bedoeld. Op technisch vlak wordt er niets met moederbedrijf BMW gedeeld, zo verzekerde de fabrikant eerder al. Wat we op het gebied van elektroprestaties kunnen verwachten van de eerste elektrische Rolls-Royce, is nog even afwachten. Daar laat de fabrikant tot nu toe niets over los.

Eerste elektrische Rolls-Royce

Overigens is de Spectre niet de eerste volledig elektrische Rolls-Royce. In 2011 onthulde het merk de 102EX, een volledig elektrisch aangedreven Phantom. Die had een vermogen van 290 kW, terwijl de 71 kWh-accu goed was voor zo’n 200 elektrische kilometers. In 2016 toonde de fabrikant nog een voorbode op diens volledig elektrische auto in de vorm van de zeer futuristische 103EX.

Rolls-Royce Spectre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.