Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Is de Mercedes-Benz EQE de interessantere EQS?

Mercedes-Benz pakte vorig jaar flink uit met de EQS, maar daardoor vergaten we bijna de komst van dat andere interessante model. Maak kennis met de EQE.

Waar de EQS eigenlijk een elektrische S-Klasse is, is de EQE de elektrische broer van de E-Klasse. Met een flinke kanttekening, want deze elektrische auto’s staan technisch ver van hun benzine- en dieselbroers af. Ze zijn namelijk gebouwd op een specifieke elektro-architectuur, en hebben een heel eigen koetswerk.

One bow

De nadruk ligt daarbij op aerodynamica. De EQE is, net als de EQS, getekend volgens het one bow-principe. Er is en profil één lijn, die van het front van de auto doorloopt naar de achterzijde. Sowieso heeft de EQE een heel laag front, allemaal om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden.

Daardoor moet deze EQE met zijn 90,6 kWh-accu ruim 640 kilometer ver kunnen komen op een lading stroom. Flinke cijfers waarvoor je ook goed je best moet doen, maar reken op een realistisch bereik van zo’n 550 kilometer. En ook dat is erg netjes.

Varianten Mercedes-Benz EQE

De EQE verschijnt in eerste instantie enkel als 350+. In dat geval is er één elektromotor op de achteras actief, die 292 pk heeft. Wie meer wil, dient al aan te kloppen bij Mercedes-AMG. De hoge heren uit Affalterbach komen met een vierwielaangedreven variant, die 43 heet en een systeemvermogen van 476 pk heeft. Een 0-100-sprint is binnen 4,2 seconden geklaard. De top bedraagt 210 km/h. Later verschijnt er ook nog een 53-versie, met maximaal 687 pk.

Mercedes-AMG pakt door: niet één, maar twee keer de EQE

In bovenstaande video nemen we je mee rondom de EQE, en laten we je zien dat het eigenlijk een mini-EQS is. Wel voor een veel lagere prijs, want deze elektro-Benz is er ‘al’ vanaf 76.000 euro. Dat is flink minder dan de 90 mille die je voor een EQS dient te betalen. De eerste auto’s worden eind april uitgeleverd aan Nederlandse klanten. Of de EQE op het asfalt ook een mini-EQS is, zullen we over een paar weken dus ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.