Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

InterClassics Maastricht past agenda nogmaals aan

InterClassics Maastricht heeft de traditionele opening van het klassiekerseizoen nogmaals moeten verzetten. Volgend jaar vindt waarschijnlijk écht de aankomende editie plaats.

Denk je aan klassiekerevenementen, dan zeg je al snel InterClassics Maastricht. De grote beurs met klassieke auto’s vindt traditiegetrouw plaats in de eerste weken van januari en wordt dan ook gezien als opening van het klassiekerseizoen. Dit jaar vond het evenement nog niet plaats in die maand, met een voor iedereen bekende reden.

MECC Maastricht

Dat zat er natuurlijk al een tijd aan te komen en dus besloot de organisatie eind vorig jaar het evenement al te verzetten. Plan was om de beurshal in Maastricht van 24 t/m 27 juni 2021 te openen. Dat zou gebeuren in het gloednieuwe congrescentrum van MECC Maastricht. Helaas heeft de organisatie vandaag moeten besluiten dat dat feest dit jaar niet doorgaat.

Beursverslag: InterClassics Maastricht 2017

“Ondanks de positieve vooruitzichten hebben wij in nauw overleg met onze sponsoren, partners en deelnemers besloten dat juni nét iets te vroeg komt”, zo schrijft het op de website. Het stelt dat live ontmoetingen op de beursvloer, elkaar de handen schudden, samen praten over klassiekers en de auto’s aan te raken en te ruiken de redenen zijn om InterClassics Maastricht te organiseren. Omdat al die zaken onvoldoende gerealiseerd kunnen worden, besluit de organisatie het evenement nogmaals te verplaatsen. Het is het derde weekeinde van januari 2022 geworden, 14 tot en met 17 januari om precies te zijn. Overigens is er nog een reden dat het 2021-evenement niet kan plaatsvinden. De GGD heeft namelijk een test- en vaccinatielocatie geïnstalleerd in het congrescentrum van MECC Maastricht.

Nederlandse autosport

Het aankomende evenement zal in het teken staan van Dutch Grand Prix Classics. De organisatie schrijft dat het in januari 2022 terug zal kijken op de historie van de autosport in Nederland. Ook presenteert het in samenwerking met de Historische Auto Ren Club (HARC), diverse musea en privéverzamelaars een ‘unieke collectie van F1-wagens gepresenteerd’ uit de geschiedenis van Circuit Zandvoort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.