Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Heeft Inferno Automobili kans van slagen?

De hypercarmarkt is weer een nieuwe speler rijker: Inferno Automobili. Wat zijn de plannen? Welke modellen heeft het bedrijf in petto? Alvaro Gutierrez Ochoa, CEO van Inferno Automobili, praat ons bij.

De plannen

We hebben het vaker gezien: nieuwe spelers op de hypercarmarkt die zichzelf met veel bombarie presenteren, maar waarvan je na afloop eigenlijk nooit meer iets hoort. Hoe het met Inferno Automobili gaat lopen, is een kwestie van afwachten. Voor nu zijn dit volgens Ochoa de plannen.

Negen designs

“Van de modellen die Inferno Automobili op de markt brengt, worden per model 33 exemplaren gebouwd. Ons doel is om jaar na jaar nieuwe designs te presenteren”, aldus Ochoa. “We hebben al meer dan negen designs klaarliggen voor productie, waaronder modellen met een benzinemotor, een hybride aandrijflijn en volledig elektrische versies. Per model kijken we naar de markt om de kansen te bepalen.”

Metal Foam

Inferno Automobili rekent voor alle modellen dezelfde basisprijs: 1,7 miljoen dollar. Het produceren van één auto moet ongeveer elf maanden duren. Het nieuwe merk werkt naar eigen zeggen momenteel aan de bouw van prototypes van drie modellen. Die bouw vindt plaats bij partner Officina Prototipi Automobili Carrozzeria. Het bedrijf voorziet zijn modellen van een zogeheten Metal Foam-laag, bestaande uit zink, aluminium en zilver. Inferno Automobili heeft kennelijk patent op het materiaal. Het materiaal is licht maar ook extreem sterk, volgens het bedrijf.

1.400 pk

In een notendop is het vooral een heel bijzonder project. Maar of het ook realistisch is? Tja, dat zal de tijd moeten leren. Uit het niets klantenvertrouwen winnen, kan soms extreem lastig zijn. De prestaties van een nog nader te noemen hypercar zijn in ieder geval indrukwekkend. Inferno Automobili spreekt over een 1.400 pk sterke aandrijflijn met een topsnelheid van 395 km/h en een 0-96-tijd van minder van 3 seconden, zonder verder in te gaan op wat voor aandrijflijn het is.

Wie is Inferno?

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen al twintig jaar ervaring met het produceren van kunststof componenten voor de auto- en luchtvaartindustrie. Inferno heeft bijvoorbeeld componenten gemaakt voor diverse Lamborghini-modellen, zoals de Asterion Concept, Veneno Coupé en Roadster, Aventador SuperVeloce, Gallardo Super Trofeo en de Reventon Roadster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.