Autovisie
Autovisie Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Executie Cadillac CT6 uitgesteld

Liefhebbers van de Cadillac CT6 kunnen opgelucht ademhalen. Tenminste, voor even dan. De grote zakensedan van Cadillac wordt een half jaartje langer gebouwd dan gepland. Moederconcern General Motors komt terug op een eerder besluit om de CT6 halverwege dit jaar uit productie te nemen.

cadillac-ct6-foto-002

De laatste auto zou oorspronkelijk in juni van de band rollen. Het autoconcern heeft nu bekend gemaakt dat de laatste CT6 pas in januari 2020 uit de fabriek te Hamtramck komt te rollen. De reden voor het uitstel van executie is volgens General Motors de lopende vraag naar het model. Volgens het bedrijf moeten er extra auto’s gemaakt worden om aan de vraag te kunnen voldoen.

NAIAS 2015

Cadillac stelde de CT6, waarbij CT staat voor Cadillac Touring en 6 voor de positionering binnen het programma, in januari 2015 voor op de North American International Auto Show. Het duurde nog een jaar voordat de eerste auto de productielijn in Hamtramck verliet. De marktintroductie had vervolgens in maart 2016 plaats. De dus slechts drie jaar oude CT6 maakte ook de oversteek naar Europa, maar voor China wordt het model lokaal vervaardigd.

cadillac-ct6-foto-003

7 Serie formaat

De CT6 is een 5,18 meter lange limousine. Hij valt door zijn lengte in de klasse van de Mercedes S-Klasse en BMW 7 Serie. Het prijskaartje ligt echter op het niveau van een E-Klasse of 5 Serie. Cadillac levert de wagen onder andere met een plug-in hybride-aandrijflijn, die naast het sportieve topmodel V-Series werd aangeboden. De CT6 V is inmiddels uit productie. Uit cijfers van het autovakblad Automotive News blijkt dat er van de CT6 vorig jaar 8,3% minder exemplaren in de Verenigde Staten werden verkocht. De afzet daalde tot onder de 10.000 units.

Cadillac CT6 Plug-In Hybrid - Autovisie.nl

Chevrolet Impala

Ook het productie-einde van de Chevrolet Impala is verschoven. Ook die grote sedan zal zes maanden langer worden geproduceerd dan eerder werd aangekondigd. Voor de Amerikaanse sedan is beduidend meer vraag dan naar de CT6. Chevrolet wist van de goedkopere sedan zo’n 57.000 stuks te verkopen in 2018. Het was echter een verkoopdaling van 26%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.