Remco Slump
Remco Slump Nieuws 17 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Met een Ford Mustang het graf in? Het kan zowaar

‘Waarheen leidt de weg?’, vraagt Mieke Telkamp zich af. Nou, naar de laadpaal. Want het is inmiddels mogelijk om in een volledig elektrische Ford Mustang Mach-E naar je laatste rustplaats te worden gebracht. Over een momentje stiltje gesproken …

De Ford Mustang Mach-E in lijkwagenvorm wordt gebouwd door de Engelse specialist Coleman Milne. Een paar jaar geleden onthulde de firma al een Tesla Model S voor begrafenissen.

Ford Mustang Mach-E haalt actieradius niet meer

De Mustang Mach-E van Coleman Milne is gebaseerd op de versie met 75 kWh-batterij. Hij heeft een vermogen van 269 pk en 430 Nm koppel, maar haalt zijn opgegeven actieradius van 440 kilometer niet meer.

De 8ste generatie Ford Mustang is krachtigste ooit, nog steeds met V8

Met maar liefst 1,5 meter opgerekt in de lengte

Zoals je op de foto’s kunt zien, is de wielbasis van de Ford flink verlengd. Een standaard Mach-E is 4,7 meter lang. De lijkauto meet maar liefst 6,2 liter in de lengte. En het daardoor toegenomen gewicht beperkt de actieradius tot 322 kilometer.

Ford Mustang Mach-E
(Foto: Colman Milne)

De wielbasis van de Mustang Mach-E moest zo ver opgerekt worden om plaats te bieden aan een grafkist en aan drie dragers op de achterbank.

De gaafste LEGO-set van 2023? Ford GT

Vijf varianten van Ford Mustang Mach-E

Ford levert in Nederland vijf varianten van de Mach-E: de 75 kWh met 269 pk en achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, de 98 kWh met 294 pk en achterwielaandrijving, de 98 kWh met 351 pk en vierwielaandrijving en de 487 pk sterke GT.

Ford Mustang Mach-E
(Foto: Colman Milne)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.