Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De 8ste generatie Ford Mustang is krachtigste ooit, nog steeds met V8

Ford trekt het doek van een nieuwe oude bekende: de Mustang. Ook de achtste generatie krijgt nog gewoon een V8 onder de kap met 5,0 liter slagvolume. De speciale Mustang Dark Horse is zelfs de krachtigste ooit – die enkel door Ford ontwikkeld is en zonder hulp van Shelby.

De Mustang achtste generatie Mustang is niet enkel leverbaar met de dikke V8. Er komt ook een viercilinder op de markt. Deze levert 315 pk en 475 Nm aan koppel.

Achtste generatie Ford Mustang, nog steeds met V8

Maar als echte fan van American Muscle wil je natuurlijk de V8 van de Ford Mustang Dark Horse, met 500 pk en 567 Nm aan koppel.

Ford Mustang Dark Horse, V8
Ford Mustang Dark Horse. (Afbeelding: Ford)

De krachtcentrale van deze Dark Horse is voorzien van versterkte nokkenassen. Dit doet Ford om de duurzaamheid van de auto op het circuit beter te maken. Het gebrul stopt pas bij 7500 toeren per minuut.

V8 ook met iéts minder vermogen

Hoewel de Ford Mustang Dark Horse het absolute topmodel is in de aanstaande line-up, laat ook het model daaronder de harten van petrolheads harder kloppen. De GT heeft namelijk ook de 5,0-liter V8 aan boord. Deze is goed voor 480 pk. Kies je voor een actief uitlaatsysteem waarmee je de buurt wakker kan schrikken, dan krijg je 6 pk meer. Welke aandrijflijn je ook kiest, het vermogen wordt altijd naar de achterwielen gestuurd.

Ford Mustang Dark Horse, V8
(Afbeelding: Ford)

“Mustang heeft altijd de grenzen verlegd. Van Mustang GT tot Dark Horse, dit is onze beste 5,0-liter V8 tot nu toe.” zei Ed Krenz, hoofdingenieur van de Mustang.

Prijzen zijn nog onbekend

De achtste generatie Ford Mustang wordt in de zomer van 2023 aangeboden op de Amerikaanse markt. Wanneer de Nederlandse marktintroductie volgt, is nog onbekend. Ook de prijzen zijn nog onduidelijk. De huidige Ford Mustang is er vanaf 115.175 euro voor de 5,0-liter V8 met tientraps automaat. Kopers van een Mustang kunnen we als maatschappij bedanken. 57.010 euro van die 115.175 euro gaat namelijk aan BPM naar de staatskas.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.