Autovisie
Autovisie Nieuws 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Hyundai’s nieuwe SUV heeft een naam, nog geen gezicht

Bij de mensheid is het gebruikelijk dat we eerst de geboorte afwachten voordat we de naam van de kleine telg noemen. In de auto-industrie gaat dat anders. De naam komt soms eerder dan het gezicht dat erbij hoort. Vandaar dat we nu kennismaken met Bayon en moeten afwachten hoe hij eruit ziet.

Waar we Bayon moeten plaatsen is een klein beetje duidelijk. Het is een SUV. Een kleintje zelfs, al staan zijn lengte en gewicht  nog niet op het geboortekaartje vermeld. De boreling is officieel nog niet geboren. Hyundai, want dat merk doopt zijn volgende telg Bayon, plant de geboorte voor een later tijdstip. Wanneer dat precies is, is niet bekend. De agenda voor de kraamvisite is inmiddels wel geopend. Hyundai verwacht de eerste gasten in de eerste helft van 2021. En voor een bezoek hoef je niet naar Zuid-Korea, de Bayon komt ook naar Nederland.

Bayon slaat kleuterklas over

Volgens de autobouwer is het een belangrijke aanwinst. Hij valt in de SUV-tak van de familie in het rijtje van de Kona, Tucson, Santa Fe en Nexo maar krijgt een plaatsje onder de eveneens te vernieuwen Tucson. De nieuweling komt in de klas bij de Volkswagen T-Cross, de Ford Puma, de Peugeot 2008 en de Renault Captur. Hij moet sterk in zijn schoenen staan, want dat zijn klasgenoten die niet makkelijk over zich heen laten lopen. Hyundai moet de Bayon iets meegeven waardoor hij direct van zich laat horen zodat hij niet in de schaduw valt bij de genoemde types.

Franse verwijzing in de naam

Zijn naam is al opvallend. Hij is vernoemd naar de plaats Bayonne in het Zuidwesten van Frankrijk. Het geeft tevens de Europese roots van de nieuweling weer, want hij komt er hoofdzakelijk om een rol in Europa te spelen. Hyundai maakt binnenkort meer details over de nieuwe Bayon bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.