Autovisie
Autovisie Nieuws 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Vantage Legacy Collection: drie-in-een

Er zijn fabrikanten die weten dat liefhebbers van hun merk graag een replica van of een van de productiemodellen of racemachines thuis, in de vitrinekast of naast de televisie zetten. Aston Martin weet dat ook. Vandaar dat het met drie replica’s van de uitermate succesvolle raceversie van de vorige generatie Vantage komt. Een probleem, ze zijn op ware grootte…

Onder de noemer Vantage Legacy Collection biedt Aston Martin Racing een set van drie speciale modellen. Ze zijn gebaseerd op de vorige generatie Vantage, de V8- en de V12-motorversie. Met de komst van het trio eert Aston Martin een van de meest succesvolle raceperiodes van het merk ooit. Het gaat om de uitvoering waarmee het merk in 2014 en 2017 de ‘24 Hours of Le Mans’ won en waarmee het belangrijke titels in andere klassen op zijn naam schreef. Daaronder zeven maal het FIA World Endurance Championship, waaraan Aston Martin van 2009 en 2018 deelnam.

Sterling Green

Het setje bestaat uit de naast de al gememoreerde V8 Vantage GTE ook uit de V12 Vantage GT3 en Vantage GT4. Ze zijn compleet nieuw gebouwd. De fabrikant heeft namelijk een nieuw chassis vervaardigd en op die spiksplinternieuw basis een compleet nieuw exemplaar gemaakt. De auto is geheel in racetrim uitgevoerd, zoals de auto’s destijds ook over het circuit raasden. Het trio kleurt Sterling Green. Over het koetswerk loopt een gele lijn en die tint zie je ook terug rond de grille.

Extra chassisnummer

Van de GT4-variant, de eerste racer die streed van 2009 tot eind 2018, zijn 107 stuks gemaakt. Nummer 108 is de allerlaatste. De V12 Vantage GT3 verscheen in 2012 en pakte in het British GT championship, de titel in 2013, 2015, 2016 en 2018. Gedurende zeven jaar maakte Aston Martin er 46. Tot slot, de V8 Vantage GTE (2012-2018), waarvan het exemplaar uit de Vantage Legacy Collection nummer zeven is. Wat de raceverzameling moet kosten, geeft Aston Martin niet op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.