Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto’s leveren stroom voor pop-up hotel Hyundai

Hotel Hyundai staat in Essex, op een uur rijden vanaf Londen, en krijgt al zijn elektriciteit van een stel Ioniq 5’s. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor een kamer, maar houd er rekening mee: het pop-up hotel blijven maar twee weken open, tot 19 oktober. Leuke marketinggimmick van Hyundai. Maar in het begeleidende persbericht viel ons één ding op …

Ashley Andrew, directeur van Hyundai Motor UK, legt uit dat de Ioniq 5 een V2L-feature heeft (Vehicle-to-Load), waarmee hij externe apparaten van stroom kan voorzien, zoals alles in Hotel Hyundai dat elektriciteit nodig heeft. “Deze hele ervaring laat zien hoe praktisch deze technologie is”, aldus Andrew. “We hopen dat dit concept meer mensen zal inspireren om off grid te gaan.”

Zou Hyundai-directeur weten waar stroom vandaan komt?

Off grid? Zou Andrew weten waar de elektriciteit in een Hyundai Ioniq 5 vandaan komt? Niet van ooievaars die de stroom in een draagdoek komen brengen, in ieder geval.

Zes maanden Hyundai Ioniq 5: dit zijn de conclusies

Want dezelfde ‘fout’ wordt verderop in de persinfo gemaakt, waar staat dat de gasten in Hotel Hyundai een ‘unieke off grid-ervaring zullen beleven’. Letterlijk is dat misschien zo, maar de Ioniq 5’s die buiten staan te zoemen, hebben wel eerst aan de ‘grid’ gehangen.

Eén kamer, een restaurant en een bioscoop in Hotel Hyundai

Hoe dan ook, genoeg kritische noten gekraakt. Hotel Hyundai is gewoon leuk. Het is een pop-up hotel, dat tijdelijk ergens in Essex is neergezet. Groot is het niet. Er is slechts één kamer, waarin alles – de lichten, de stopcontacten, de waterkoker, de douche – door een Ioniq 5 wordt gevoed met stroom. Verder is er een bar/restaurant, dat werkt met lokale ingrediënten, een bioscoopscherm.

Je kunt niet boeken, je moet een overnachting winnen

Jammer genoeg is het niet mogelijk om het hotel te boeken. Je moet je inschrijven via deze link. Je kunt drie voorkeursdata aangeven, maar weet helaas niet zeker of je ingeloot wordt of niet.

Utrecht naar Berlijn op één batterij: in de Hyundai Ioniq 6 kan het

Als je wint, mag je één nacht blijven en krijg je cocktails, een diner met drie gangen, ontbijt de volgende ochtend en ‘s avonds een bioscoopfilm. Misschien wel de documentaire Who Killed the Electric Car?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.