Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

RN30 geeft voorproefje van snelle Hyundai i30 N

In 2017 onthult Hyundai zijn snelle hot hatch op basis van de Hyundai i30, waarmee het merk tevens het sportieve N-label lanceert. Hierbij het voorproefje: de RN30.

Hyundai N Concept RN30

RN30

Eind deze maand, op de Autosalon van Parijs, trekt Hyundai al het doek van de RN30, die een voorproefje geeft op de i30 N.

Met de i30 N gaat Hyundai de strijd aan met de Volkswagen Golf GTI, de Renault Mégane RS en de Ford Focus ST. De Koreaan krijgt een ongeveer 245 pk sterke 2,0 liter viercilinder turbomotor onder de kap en beschikt over een grotendeels aangepast onderstel ten opzichte van de reguliere i30.

Hyundai i30 N

Daarnaast krijgt de i30 N een aangepast design, voorzien van een eigen gezicht, de nodige spoilers, bredere banden en een diffuser. De Koreanen zullen de i30 N in twee verschillende versies uitbrengen, waarbij de instap-N zich op een sportief georiënteerd publiek richt, terwijl de topversie de hardcore rijder moet aanspreken.

Hyundai brengt de i30 N eind volgend jaar op de markt. De N debuteert als vijfdeurs hatchback, maar komt ook als vierdeurs coupé uit. Na de i30 N lanceert Hyundai meer sportversies, waarbij een Tucson N hoog op de agenda staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.