Autovisie
Autovisie Nieuws 11 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Hypercar Pininfarina luistert naar de naam Battista

Automobili Pininfarina onthult op de 2019-editie van de Autosalon van Genève in maart zijn volledig elektrische hypercar. Het bedrijf maakt maanden voor de officiële onthulling alvast de naam bekend: Battista. De naam is een eerbetoon aan de oprichter van Carrozzeria Pininfarina: Battista ‘Pinin’ Farina. De Pininfarina Battista moet in de loop van 2020 op de markt verschijnen.

Geen valse belofte

Voorheen was de elektrische hypercar bekend onder de naam PF0. Volgens Automobili Pininfarina wordt de Battista de ‘snelste en meest krachtige auto ooit ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Italië’. Kijkend naar de voorlopige specificaties is dat geen valse belofte. De Battista krijgt een ongeveer 1.900 pk sterke elektrische aandrijflijn met een gecombineerd koppel van 2.300 Nm. Bijzonder veel voor een straatlegale hypercar.

Automobili Pininfarina Battista 2

Actieradius

De sprint van 0 naar 100 km/h moet in minder dan 2 seconden zijn afgerond. De topsnelheid bedraagt 402 km/h. De actieradius van de hypercar komt volgens Automobili Pininfarina –  tegenwoordig een zelfstandig automerk – uit op 483 kilometer.

150 exemplaren

Voor de van koolstofvezel vervaardigde hypercar vraagt Automobili Pininfarina een bedrag van ongeveer 2 tot 2,5 miljoen dollar. De oplage bedraagt 150 auto’s, waarvan 50 voor de Verenigde Staten, 50 voor Europa en 50 voor het Midden-Oosten en Azië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.