Autovisie
Autovisie Nieuws 11 dec 2018

‘Nieuwe Ford Focus ST krijgt 290 pk’

De nieuwe Ford Focus ST – die in 2019 op de markt komt – krijgt naar verluidt een vermogen van 290 pk. Voor de aandrijving zorgt een 2,3-liter EcoBoost-viercilinder turbobenzinemotor die we kennen uit de Ford Mustang en vorige generatie Ford Focus RS.

Aanpassingen

Met 290 pk positioneert Ford de nieuwe Focus ST beduidend hoger in de markt dan zijn voorganger met geblazen 2,0-liter viercilinder met 250 pk. De 2.3 EcoBoost wordt al geleverd met ongeveer 285 pk in de Lincoln MKC en Ford Explorer. Ford voert aanpassingen door om het blok geschikt te maken voor de nieuwe Focus ST en tilt het vermogen naar verwachting naar 290 pk.

Ford Focus ST

Nieuwe Focus RS

Een nieuwe Ford Focus RS staat uiteraard ook op stapel. Die krijgt naar verluidt weer zo’n 350 pk, gelijk aan het vorige type. Het grote verschil is dat de Focus RS vierwielaandrijving heeft en de Focus ST voorwielaandrijving. Om het vermogen goed op de weg te krijgen, krijgt de nieuwe Focus ST hoogstwaarschijnlijk een sperdifferentieel.

Kenmerken Focus ST

Andere kenmerken van de nieuwe Focus ST zijn rode remklauwen, een flinke achterspoiler, twee vuistdikke uitlaatstukken, grotere luchtinlaten aan de voorzijde en een met grijs omrande grille. In het interieur krijgt de nieuwe Focus ST een koolstofvezelachtige dashboardafwerking, kuipstoelen van Recaro en een sportief vormgegeven pook van de handgeschakelde zesbak.

Ford Focus ST

Foto’s via Carscoops