Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Nieuws 10 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Hybridedilemma: Kia Sportage vs. Peugeot 3008

De nieuwe Kia Sportage is met drie typen hybride-aandrijving te krijgen, de Peugeot 3008 alleen als PHEV of helemaal zonder elektrohulp. Welke van de twee auto’s en in welke uitvoering moet je hebben?

Fotografie: Martijn Bravenboer

Mer de huidige benzineprijzen is het achteraf gezien toch geen verkeerd idee geweest van de EU om autofabrikanten de groene hoek in te duwen. De afgelopen jaren zijn er allerlei technieken ontwikkeld om de CO2-uitstoot in elk geval op papier fors te drukken. Maar zeker na invoering van de WLTP-verbruiksmeetcyclus hebben veel van die maatregelen ook merkbaar een gunstige invloed op het verbruik.

Het aanbod

Kia verkoopt z’n nieuwe Sportage uitsluitend met elektrohulp. In het klein als ‘mild hybrid’ met 150 pk, ruimer uitgevoerd met een 230 pk ‘full-hybrid’ systeem zoals we het hier testen, en tenslotte in een 265 pk leverende stekkerhybride-uitvoering inclusief vierwielaandrijving.

De na vijf jaar nog altijd onverminderd populaire en vorig jaar herziene Peugeot 3008 stamt onderhuids nog uit een vroeger tijdperk, wat te zien is aan de 130 pk sterke driecilinder instapmotor die het zonder hybridetechniek moet doen en daarom ook niet uitgesproken zuinig of krachtig is. Tenzij je een échte voordelige instapper zoekt, word je bij Peugeot vanzelf in de armen gedreven van de 225 pk sterke plug-in hybride met extern oplaadbaar 13,2 kWh-accupakket dat volgens de fabrikant genoeg energie bevat voor 56 kilometer elektrisch rijden. Vandaag de dag toch wel een prettige gedachte…

In de laatste Autovisie kom je alles te weten over beide auto’s. Van comfort en functionaliteit tot prestaties en verbruik. Lees de dubbeltest en kom erachter welke hybride als winnaar uit de strijd komt. Wil je de dubbeltest liever digitaal lezen? Via deze link kan je een abonnement afsluiten en kun je direct zien welke voorwaarden eraan vast zitten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.