Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Houd je hoofdharen vast! De open Bugatti Mistral gaat 420 km/h.

Begint je haardos al wat dunner te worden? Dan is het misschien geen goed idee om zonder hoofddeksel in de Bugatti Mistral te stappen. Want nondeju! Het hyperexclusieve cabriomonster gaat niet 300 km/h, niet 400 km/h, maar 420 km/h.

Moeten we nog uitleggen wat de Bugatti Mistral is? Hij is een open versie van de Chiron, dus met dezelfde 8,0-liter W16-motor met vier turbo’s en 1600 pk. Het is zeker niet eenvoudig om een cabriolet superhard te laten gaan, geeft Bugatti toe. Want je moet zowel de thermodynamica als de aerodynamica goed managen.

Nadenken over de vorm van de Bugatti Mistral

“We hebben intensief moeten nadenken over de vorm van de Mistral”, zegt Emilio Scervo, technisch directeur van Bugatti Rimac.

Bugatti Mistral
(Afbeelding: Bugatti)

“De lucht moet dóór de auto en om de auto heen worden geleid om een delicate balans te bereiken tussen koeling en aerodynamica. En verder moet een Bugatti natuurlijk ook elegant en tijdloos zijn.”

Vrij naar Bugatti: ‘Ga weg met je elektrische auto’s en suv’s!’

Topsnelheid van de Mistral was nog niet bekend

De specificaties van de Bugatti Mistral waren al een tijdje bekend, maar nog niet wat zijn topsnelheid is. Nou kun je niet zomaar instappen en doortrappen tot je 420 km/h rijdt.

Bugatti Mistral
(Afbeelding: Bugatti)

Die top haalt de Mistral alleen maar als hij met een speciale sleutel in Top Speed-mode wordt gezet.

Minimaal één Bugatti Mistral voor Nederland

Vanafprijs van 5 miljoen euro, exclusief belastingen

Bugatti bouwt maar 99 exemplaren van de Mistral. De vanafprijs van de dakloze hypercar ligt op 5 miljoen euro, zonder belastingen.

Bugatti Mistral
(Afbeelding: Bugatti)

In Nederland komt daar dus nog een hele bubs BTW en BPM bij als je hem op kenteken zet. Je kunt je overigens niet meer intekenen op een Mistral. Alle te bouwen auto’s zijn al verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.