Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Honderdste BAC Mono is een speciale

Citroën viert dit jaar zijn honderdjarige bestaan. Het Britse minimerk BAC is nog lang niet zo ver, maar komt toch met een jubileummodel. Deze speciale Mono is de honderdste die BAC heeft geproduceerd.

BAC staat voor Briggs Automotive Company. Het bedrijf werd tien jaar geleden opgericht en bouwt iedere maand drie exemplaren van de Mono. De honderdste is uitgevoerd in groen naakt carbon met goudkleurige details op de carrosserie, lichtmetalen wielen en in de cockpit. Onder de hoofdsteun van de enige stoel bevindt zich een plaque met daarop ‘Chassis 100’. De speciale Mono was te koop, maar niet meer. BAC heeft de auto verkocht aan het Strøjer Samlingen-automuseum in Assens, Denemarken.

Ford-motor

De single seater is in productie sinds 2012. Hij weegt iets meer dan 500 kilogram en werd oorspronkelijk aangedreven door een 2,3 liter viercilinder Ford-motor met 289 pk. In 2015 werd de krachtbron vervangen door een 2.5 met 309 pk. Van stilstand naar 100 km/h doet de BAC Mono in minder dan 3,0 seconden. Iedere auto wordt aangepast aan het postuur van de koper, waarbij de maat van zitting, de afstand van de pedalen en het stuur kunnen variëren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.