Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Geely introduceert premium elektromerk Geometry

Geely is lekker bezig. Het Chinese concern heeft Volvo een flinke impuls gegeven en wil hetzelfde doen voor Lotus en het Maleisische Proton. Daarbij heeft Geely in Singapore net een nieuw merk gelanceerd.

Het premium elektromerk heet Geometry en komt in eerste instantie alleen in China op de markt. Volgens Geely worden er in de komende zes jaar meer dan tien volledig elektrische modellen geïntroduceerd. De eerste daarvan is de Geometry A, een compacte sedan met een actieradius van maximaal 500 kilometer (afhankelijk van de uitvoering).

Twee versies

Er zijn twee varianten van de Geometry A: eentje met een 51,9 kWh-batterij (NEDC-bereik van 410 kilometer) en eentje met een 61,9 kWh-accu (actieradius van 500 kilometer). Voor de aandrijving zorgt een 163 pk en 250 Nm sterke elektromotor, waarmee de A in 8,8 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat.

Ook naar Europa

Geometry is bedoeld voor de Chinese markt, maar komt op termijn ook naar andere Aziatische landen, waaronder Singapore. Op termijn zijn er ook plannen om het merk onder meer naar Europa te brengen. Volgens Geely zijn er in China al 26.000 mensen die een order hebben geplaatst voor een Geometry A.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.