Remco Slump
Remco Slump Nieuws 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Honda trekt na zes jaar de stekker uit deze verkoopflop

In 2020 stopte Honda de productie van de NSX vanwege zwaar tegenvallende verkoopcijfers. Nu, twee jaar later, trekt de fabrikant ook de stekker uit de NSX Type S, een gelimiteerde versie die alleen maar in de VS, Canada en Japan werd verkocht.

En dat betekent dat het al na zes jaar over en uit is voor de Honda NSX. De supersportwagen werd reeds in 2007 aangekondigd door Honda. Het model zou gebaseerd worden op de concept car Acura ASCC en worden aangedreven door een V10. In 2008 ging er een streep door het project. De economische crisis raakte ook Honda.

Honda NSX met twinturbo V6 en hybridetechniek

Een paar jaar later was de NSX er weer. Hij debuteerde als studiemodel op Amerikaanse autoshow van 2012, maar kwam pas vier jaar later echt op de markt. Voor de aandrijving zorgt een 3,5-liter V6 met twee turbo’s, die hybride-ondersteuning krijgt van drie elektromotoren. Het gezamenlijke vermogen is 581 pk. Er is 645 Nm koppel beschikbaar.

Honda NSX
(Afbeelding: Honda) Honda

Daarmee haalt de Honda NSX een topsnelheid van iets meer dan 300 km/h. De sprint van stilstand naar 100 km/h gaat in ongeveer 3 seconden. De latere Type S is in een oplage van 350 stuks gebouwd, produceert 610 pk en 667 Nm, en is door kwistig gebruik van koolstofvezel ruim 26 kilo lichter.

Zo’n 200.000 euro voor een Honda te veel?

Indrukwekkend allemaal, maar kennelijk vonden veel rijke liefhebbers 200.000 euro voor een Honda toch te gortig. In zes jaar tijd wist de Japanse fabrikant nog niet eens 3000 exemplaren van de NSX te verkopen. Ter vergelijking, de eerste generatie NSX – die van 1990 tot 2005 op de markt was – kwam tot meer dan 18.000 stuks.

Opvolger NSX wordt volledig elektrische supercar

We kunnen zijn opvolger dus gerust een verkoopflop noemen. Maar toch laat Honda het model niet los. Vorig jaar bevestigde het merk dat er een nieuwe NSX komt. Die krijgt naar alle waarschijnlijkheid geen verbrandingsmotor, maar wordt volledig elektrisch. Honda heeft er al wat teasers van laten zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.