Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Honda twee keer dezelfde elektrische HR-V op de markt brengt

Honda brengt twee elektrische versies van de HR-V op de markt. De modellen dragen de codenaam: e-NS1 en e-NP1.

Een maand geleden liet Autovisie de toekomstplannen van Honda zien. Een belangrijk model voor de toekomst van het merk is de conceptcar genaamd e:Ny1, een model dat vrijwel identiek is aan de auto die de Japanners nu tonen.

510 kilometer actieradius

Veel specificaties van de elektrische Honda HR-V, de e-NS1 en e-NP1, laat de fabrikant nog niet weten. Wel is bekend dat beide auto’s een actieradius van 510 kilometer hebben, al is dit niet gemeten volgens de WLTP-richtlijnen.

Waarom twee keer dezelfde Honda HR-V?

Zet je de twee auto’s naast elkaar, dan zie je niet tot nauwelijks verschil. Waarom lanceert Honda de auto’s dan toch als twee modellen? Honda werkt in China met verschillende bedrijven samen. Zo heeft het met DongFeng Motor Group het bedrijf ‘Dongfeng Honda’ en met GAC Group ‘GAC Honda’. De elektrische HR-V wordt bij beide fabrikanten verkocht en krijgt dus een andere naam.

Honda HR-V,
(Afbeelding: Honda)

De Dongfeng Honda draagt de naam e-NS1 en de GAC Honda heeft e-NP1 op de achterklep staan. Wat niet meer op de achterklep staat is het welbekend H-embleem. ‘Honda’ wordt op de nieuwe e:N-serie van het merk uitgeschreven onder de doorlopende achterlichtunit.

Nu nog alleen in China

Beide auto’s komen in eerste instantie naar de Chinese markt, maar het merk belooft in 2023 naar Europa te komen met een elektrische versie van de Honda HR-V.

Honda HR-V,
(Afbeelding: Honda)

De e:NS1 en e:NP1 zijn het startshot van de nieuwe e:N-serie van Honda. Tegen 2027 wil het merk 10 nieuwe elektrische modellen aan de prijslijst toevoegen.

Honda HR-V vs Toyota C-HR

Waar een volledig elektrische Honda HR-V nieuw is, maakte het model al eerder kennis met een elektromotor en accupakket. Autovisie vergelijkt twee belangrijke hybride-crossovers in het B-segment. Lees hier de dubbeltest tussen de Honda HR-V vs Toyota C-HR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.