Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn Honda’s plannen voor de Europese markt

Honda lanceerde vorige week de nieuwe Civic voor de Europese markt. Naast dat model staat er nog veel meer op het programma van de fabrikant. Dit zijn de plannen voor de nabije toekomst.

Honda is op dit moment al volledig geëlektrificeerd in ons land. Het levert met de e een volledig elektrische hatchback, terwijl de Jazz, HR-V en CR-V er met enkel hybride-aandrijflijnen zijn. Tot aan het eind van volgend jaar, 2023 dus, komt er nog een flink aantal geëlektrificeerde modellen bij. Dit zijn ze.

Eerste PHEV

De genoemde CR-V, Honda’s grootste model in ons land, krijgt binnen afzienbare tijd een opvolger. Die SUV komt er, net als het huidige model, met een hybride-aandrijflijn. Maar het zal ook de allereerste Honda zijn die als PHEV wordt verkocht. Details of specificaties van die aandrijflijn geeft de fabrikant nog niet vrij.

Honda CR-V
Honda CR-V

Daarnaast staan er twee volledig nieuwe modellen op het programma. Zo moet het gamma van de fabrikant eind volgend jaar zijn uitgebreid met een nieuwe SUV, die opnieuw een hybride-aandrijflijn krijgt.

Nieuwe elektro-SUV

Tot slot komt er een nieuw volledig elektrisch model. Dat draagt vooralsnog de naam e:Ny1, maar wordt hoogstwaarschijnlijk een elektrische variant of het elektrische broertje van de reeds bekende HR-V. Een compacte SUV dus, die centraal in het aanbod van Honda moet staan, aldus de fabrikant zelf.

Honda e:NP1

Het model is vrijwel identiek aan de e:NP1 die Honda al in China heeft laten zien. Die auto moet dit jaar al van de productieband rollen en dus volgend jaar ook in ons continent leverbaar zijn. Het moet bovendien een groter succes worden dan de elektrische e.

Niet alles elektrisch

Maar Honda vergeet de echte petrolhead ook niet. Van de nieuwe Civic brengt het immers ook een rasechte Type-R, óók in Europa. Die auto wordt naar verluidt gebouwd volgens klassiek recept. Dus met een viercilinder in de neus, die niet wordt geholpen door enige vorm van elektrificatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.