Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Honda Civic Type R is weer King of the Ring

De strijd om de snelste rondetijd voor voorwielaangedreven auto’s op de Nürburgring lijkt weer te zijn losgebarsten. De nieuwe Honda Civic Type R is de nieuwe voorwielaangedreven Ringkoning.

Honda Civic Type R Nurburgring - Autovisie.nl

Clubsport S

Het record voor voorwielaangedreven auto’s op de Nürbirgring is de afgelopen jaren vaker verbeterd. In 2014 dook de Seat Leon Cupra 280 voor het eerst onder de acht minuten. In 2015 verbeterde Honda die tijd fors met de vorige generatie Honda Civic Type R. De Seat deed het in 7:58.12, de Honda reed hem in 7:50.63. Vorig jaar werd die tijd twee keer verbeterd. Volkswagen zette met de GTI Clubsport S een tijd neer van 7:49.21. Dat was niet genoeg voor de Duitsers, want een paar maanden later namen ze de auto weer mee naar de ‘Ring voor een tijd van 7:47.19.

Ruim drie seconden

Nu heeft Honda een tijd neergezet van 7:43.8. Daarmee is het record nu weer in handen van de Japanners. Een kanttekening moet geplaatst worden: het was geen productiemodel, maar een vrijwel productierijp prototype. Desalniettemin is het een enorme prestatie, die volgens Honda zit in de vernieuwde motor, de kortere versnellingsbakverhoudingen en de verbeterde aerodynamica.

BEKIJK OOK: EERSTE TESTNOTITIES: HONDA CIVIC (2017)

Lichter en stijver

Ondanks dat de nieuwe Honda Civic Type R fors groter is dan zijn voorganger, is hij wel lichter geworden. In totaal scheelt het 16 kilogram. Geen gigantisch verschil, maar wel weer iets minder dan voorheen. Belangrijker is dat de torsiestijfheid nog verder is toegenomen. De nieuwe Civic Type R is 38% stijver dan zijn voorganger.

Juni

Honda begint in juni met de productie van de nieuwe Civic Type R in het Engelse Swindon. De auto zal voor het eerst wereldwijd geleverd gaan worden. Eerder kon je in de Verenigde Staten geen Type R kopen, met deze generatie komt daar verandering in. Ook de Japanse Civics Type R zullen in Swindon worden gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.