Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Miljoenste Mazda MX-5 terug naar huis

Hij was nog maar net gebouwd of hij vertrok al direct op wereldreis. De miljoenste Mazda MX-5 is nu echter uitgereisd en teruggekeerd naar Mazda’s hoofdkantoor in Hiroshima.

 

Tienduizend

Japan, Duitsland, België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De miljoenste Mazda MX-5 heeft een wereldreis achter de rug waar de meeste mensen jaloers op zijn. In totaal heeft hij op 35 evenementen gestaan, waar hij gesigneerd is door meer dan tienduizend fans van de auto.

BEKIJK OOK: EERSTE TESTNOTITIES MAZDA MX-5 RF (2017)

Hoofdkantoor

Na de wereldreis, die een jaar duurde, is de vakantie nu echt voorbij. De miljoenste MX-5 wordt tentoongesteld op een bloemenfestival in Hiroshima begin mei en vervolgens wordt de auto tentoongesteld in het hoofdkantoor van Mazda. Hij blijft daarna in het bezit van Mazda en zal vermoedelijk in een museum worden getoond na de tentoonstelling in het hoofdkantoor.

Twee miljoen

Mazda wil nu op naar de twee miljoen. Let wel, over de vorige miljoen exemplaren deed Mazda 27 jaar. In het jaar 2000 stond de teller op 531.000 stuks. De tweede helft van het miljoen duurde dus bijna vijf jaar langer dan de eerste helft. Nog altijd niet gek voor een tweezits roadster, maar je hoeft de twee miljoenste MX-5 niet over een paar jaar al te verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.