Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste Bugatti Chiron in Nederland afgeleverd

Het is slechts de zevende wereldwijd, maar de allereerste in Nederland. De Bugatti Chiron heeft dit weekeinde officieel wiel op Nederlands grondgebied gezet.

Met een prijskaartje van meer dan 3,4 miljoen euro is het de duurste nieuwe personenauto ooit die in Nederland is geregistreerd. Of de blauw/zilvergrijze hypercar dit record lang op zijn naam houdt, is nog even afwachten. De Nederlandse dealer, Bugatti Leusden, is een van de succesvolste verkopers wereldwijd van de ruim 420 km/h snelle sportwagen met 1500 pk sterke 8.0 W16-benzinemotor. De komende jaren zullen nog enkele exemplaren deze kant op komen, al is het nog de vraag of al die kopers de coupé op Nederlands kenteken registreren. In totaal bouwt Bugatti van de hypercar 500 stuks, waarvan meer dan de helft al een koper heeft gevonden. De totale oplage zal over een periode van minder dan 8 jaar worden vervaardigd. Sinds begin maart wordt de sportwagen aan de klanten uitgeleverd. Dit jaar zullen dat er iets meer dan 60 zijn.

Bugatti Chiron Nederland - Noel van Bilsen - Autovisie.nl

Rotterdam

Het eerste exemplaar voor Nederland werd zaterdag onder toeziend oog van familie en vrienden aan de gefortuneerde koper overhandigd. De koper, een bekende Rotterdamse ondernemer, had voor de officiële plechtigheid zijn collectie Bugatti’s Veyron mee naar Leusden genomen. Exact tien jaar geleden kocht hij zijn eerste Bugatti. De vier sportwagens tezamen vertegenwoordigen een nieuwwaarde op Nederlands kenteken van meer dan tien miljoen euro.

De gelukkige koper, een fan van het legendarische Franse merk, belooft zijn nieuwste aanwinst niet in de garage weg te zetten. De sportwagen zal geregeld op de Nederlandse weg te zien zijn. Autovisie reed onlangs met de Chiron in de omgeving van het Portugese Lissabon.

Exclusieve test

Autovisie mocht onlangs als enige Nederlandse titel op pad met de Chiron. Benieuwd naar onze bevindingen? Bekijk de video hieronder!

Bugatti Chiron Nederland - Noel van Bilsen - Autovisie.nl

Foto’s: Noël van Bilsen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.