Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoeveel auto’s van Rolls-Royce rijden er in Nederland rond?

Rolls-Royce, het merk van luxe, mooie materialen en bovenal gigantische prijskaartjes. Hoewel je niet vaak een auto van de Britse fabrikant ziet rondrijden, zijn ze zeker wel te vinden in Nederland.

Eerder lieten we al zien dat een Rolls-Royce betaalbaar kan zijn voor iedereen. Tenminste, als je er een als oude occasion koopt. Nieuw zijn ze extreem duur.

Hoeveel auto’s van Rolls-Royce rijden er in Nederland rond?

Kijken we in de Autovisie-prijslijst, dan zien we dat de goedkoopste Rolls-Royce een prijskaartje heeft van 410.600 euro. Dit betaal je voor een Ghost. Wil je een Ghost met verlengde wielbasis, dan ben je nog eens 38 mille extra kwijt.

Rolls-Royce Ghost
Rolls-Royce Ghost. (Afbeelding: Rolls-Royce)

De gemiddelde catalogusprijs van een auto van Rolls-Royce is in ons land is 467.856 euro. In totaal zijn er 1.537 auto’s van het merk in Nederland verdeeld over 21 modellen. De oudste heeft als bouwjaar 1910 en de jongste is van dit jaar.

Dit is de heftigste open Porsche van het moment

Dit jaar verkocht het Britse merk acht auto’s in Nederland. Vorig jaar werden er in totaal elf verkocht. De meestvoorkomende kleur is blauw. Er rijden er 345 van die kleur in Nederland rond.

De populairste is een oldtimer

De populairste Rolls-Royce van Nederland is een oude: de Silver Shadow. Het model kwam uit in 1965 en is tot 1980 in productie geweest. In totaal zijn er meer dan 30.000 exemplaren geproduceerd. In Nederland rijden er 426 rond, dat is 28 procent van het totale aantal Rolls-Royces in ons land. Op plek twee staat de Silver Cloud met 167 registraties en de Corniche sluit het lijstje af met tien registraties minder.

Rolls-Royce Silver Shadow II Rover 3500 SD1
Links Rolls-Royce Silver Shadow II, rechts Rover 3500 SD1. (Fotografie: Arno Lingerak)

Hoewel een Rolls-Royce dus niet heel uniek is in Nederland, zijn het met name de oudere auto’s die je veel kan spotten. Nieuwere exemplaren rijden maar weinig rond in ons land.

Elektrische Rolls-Royce Spectre: de beste creatie ooit van het merk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.