Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe het kan dat iemand per ongeluk met de verkeerde Tesla wegreed

Wegrijden in de auto van iemand anders kan in principe alleen als je de sleutel hebt. Maar bij Tesla ligt dat anders. In Canada stapte een man per ongeluk in de verkeerde Model 3 en reed er zonder problemen anderhalf uur in. Hoe kan dat?

Rajesh Randev uit Vancouver liep afgelopen week terug naar zijn Model 3. De auto stond op een parkeerplaats naast een andere Model 3 in bijna dezelfde specificatie. Randev gebruikte de app op zijn telefoon om het portier te openen en reed weg.

Man reed per ongeluk weg in verkeerde Tesla

Pas na een korte rit kwam hij erachter dat er iets niet klopte, vertelde hij aan de website Global News. Er zat een barst in de ruit van de auto waarin hij reed. Randev belde zijn vrouw om te vragen of zij die schade misschien had veroorzaakt.

Tesla filmt jou zonder toestemming. En dat mag niet meer in Nederland

Zo’n vijf tot tien minuten daarna kreeg hij een appje van iemand: “Rajesh, rij jij misschien in een Tesla?” De persoon had het telefoonnummer van Randev gevonden op een uitgeprint document in de auto die nog op de parkeerplaats stond.

Beide eigenaren konden er wel om lachen

Pas toen Randev de Model 3 waarin hij reed ergens langs de kant zette, zag hij dat de lichtmetalen wielen anders waren. Hij kon echter gewoon weer instappen, wegrijden en zijn kinderen van school halen.

Randev sprak daarna af met de andere Tesla-rijder om van auto te wisselen. “We konden er allebei om lachen, maar we hebben wel de politie gebeld. Die konden niks voor ons doen, omdat er eigenlijk niks was gebeurd.”

Tesla reageert nergens op, bedrijfsmailbox is vol

“Ik heb geen flauw idee hoe ik in de Model 3 van iemand anders kon stappen en er anderhalf uur mee heb kunnen rijden”, zei hij. Want de Tesla-app zou een eigenaar alleen toegang moeten geven tot zijn eigen auto.

Tesla: ‘Nee joh! Een stuur dat onderweg loskomt, is helemaal geen defect’

Randev heeft de kwestie aan Tesla gemeld, met videobewijs erbij, maar kreeg de verzonden e-mails telkens terug. “Ik heb de e-mails naar het bedrijfsadres van Tesla in Noord-Amerika gestuurd, maar ik krijg telkens een melding dat de mailbox vol is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.