Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Hoe een Subaru Impreza WRX STI nóg gaver wordt? Maak er een pickup van

Het is jammer dat deze Subaru Impreza WRX STI in Noord-Amerika te koop staat, anders hadden we onze portemonnee allang getrokken. Want wat hadden we graag een 300 pk sterke ‘rallywagen’ als pickup willen hebben …

Ken je de Subaru Brat? Die compacte pickup werd van 1971 tot 1994 gebouwd en was in een aantal Europese landen te koop. Zijn naam stond niet voor ‘rotjong’, maar is een afkorting van het nogal gezochte ‘Bi-drive Recreational All-terrain Transporter’.

Subaru Impreza WRX STI omgebouwd tot werkpaard

Hoe dan ook, de Brat was gaaf. Daarom zijn we ook gecharmeerd van deze Subaru Impreza WRX STI, die zo voor een eigentijdse opvolger kan doorgaan.

Subaru Impreza WRX STI
(Afbeelding: Carsandbids.com)

Hij is met een Smyth Performance-kit omgebouwd tot 300 pk sterk werkpaard.

Waarschijnlijk een stuk meer vermogen dan 300 pk

Waarschijnlijk heeft deze STI overigens een stuk meer vermogen dan dat. Volgens de verkopers is hij gechipt, heeft hij een aangepaste katalysator, een sportuitlaat en is er ook iets met de aansturing van de turbo’s gedaan.

Subaru Impreza WRX STI
(Afbeelding: Carsandbids.com)

De motor is uiteraard een 2,5-liter viercilinder boxer, die via een handgeschakelde zesbak alle vier wielen aandrijft. Hoeveel vermogen de Impreza na zijn tuningupgrades heeft, is niet bekend, aangezien er nooit een rollenbanktest is gedaan.

Geen standaardwielen, maar lichtmetaal van Lancia

Scherpe lezers hebben vast al gezien dat de Subaru niet op standaardwielen staat. De 18-inchers onder deze bijzondere pickup hebben hetzelfde design als de wielen van de Lancia Delta HF Integrale Evo.

Daar is hij: de moderne en peperdure Subaru Impreza 22B

Impreza WRX STI te koop in de Verenigde Staten

De Subaru Impeza WRX STI in pickupvorm staat te koop in de Verenigde Staten, op de website van Youtuber Doug DeMuro, Carsandbids.com. Op het moment van schrijven is het hoogste bod 11.000 dollar. Omgerekend zo’n 11.400 euro.

Subaru Impreza WRX STI
(Afbeelding: Carsandbids.com)
(Afbeelding: Carsandbids.com)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.