Arno Lingerak
Arno Lingerak Nieuws 18 sep 2021

Hoe een ongeluk leidde tot een Volvo 480 ES (1995) – Uw Garage

Hoe een ongeluk op zee kan leiden tot een Volvo voor de deur. Het verhaal van Thijs Dijkstra’s Volvo 480 ES. 

Toen ik zes jaar oud was had mijn vader een ongeluk met zijn catamaran op zee. Hij had gelukkig een zwemvest aan maar heeft drie uur op zee gedobberd voor ze hem vonden. Hij heeft toen bij zichzelf gezegd: het leven is kort, ik ga dingen doen die ik leuk vind én de auto’s kopen die ik leuk vind.

P1800S

De eerste auto was dé Volvo klassieker, een P1800S uit 1969 in California White met een rood interieur. Een jaar later vloog hij naar Monaco om daar een rode 480 Turbo te kopen met vrijwel alle accessoires die er waren. Die heeft hij ook nog steeds. Toen hij met de 480 thuis kwam was ik verkocht. De kleur, de pop up lampen, een turbodruk meter in het dashboard: vanaf dat moment wist ik dat een Volvo 480 mijn eerste auto zou zijn. 

Toen ik zeventien was vroeg mijn vader me of het geen tijd werd voor een eerste auto. Het moest natuurlijk een Volvo zijn en een V40 was een betere keuze geweest, vooral financieel, maar ik ben toch voor de 480 gegaan. Een eerste auto moet memorabel, iets gaafs zijn. Deze was van de dochter van een Volvo dealer in het gooi en ik heb er uiteindelijk 501 euro voor betaald. Mijn vader wilde iets bijdragen en stelde voor ieder de helft te betalen. Ik heb er een symbolische euro bij gedaan zodat het echt mijn auto zou zijn. En zo had ik een unieke en leuke auto in een matige staat. 

Uw Garage

Meer lezen over Thijs Dijkstra en z’n Volvo 480 ES? Dat doe je in Autovisie Magazine. Wil je jezelf voor de rubriek opgeven? Dat doe je door een mail te sturen naar [email protected] Wie weet tot snel!

Reageer op artikel:
Hoe een ongeluk leidde tot een Volvo 480 ES (1995) – Uw Garage
Sluiten