Autovisie
Autovisie Nieuws 5 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Hispano-Suiza waagt nieuwe poging

Hispano-Suiza keert terug op de markt. Als alles volgens plan verloopt natuurlijk. Op de Autosalon van Genève in maart 2019 zou een elektrische supercar moeten staan.

Andere pogingen

Het van oorsprong Spaanse bedrijf maakte furore met diverse prachtige modellen, zoals de T49 Cabriolet of de Hispano-Suiza T56 Torpedo by Fiol uit 1935. Het bedrijf verdween officieel in 1968 van de markt. Daarna werden diverse pogingen ondernomen om het merk terug te laten keren. Zo verscheen in 2000 op de Autosalon van Genève de HS21 supercar, debuteerde in 2001 de K8 en verscheen in 2002 de HS21-GTS op het toneel.

Autosalon van Genève 2019

Een succes werden deze beoogde comebacks niet. Op de Autosalon van Genève in maart 2019 wordt een volgende poging gewaagd. De nieuwe eigenaar – Miguel Suqué Mateu – heeft een teaser vrijgegeven waarop een glimp van een elektrische supercar is te zien. Mateu is het achterkleinkind van de oprichter van Hispano-Suiza en voert de leiding van het nieuwe bedrijf Hispano-Suiza Fábrica de Automóviles S.A.

Realisatie van droom oprichter

“In 1900, toen Hispano-Suiza werd opgericht, bouwde het bedrijf de eerste elektrische auto ter wereld maar het prototype werd nooit industrieel geproduceerd”, stelt Mateu. “Nu, 119 jaar later, presenteert Hispano-Suiza in maart 2019 zijn eerste 100 procent elektrische – in Barcelona gebouwde – auto met geweldige prestaties. Het is de realisatie van de droom van mijn overgrootvader.” Klinkt goed! Maar wel: eerst zien, dan geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.