Autovisie
Autovisie Nieuws 5 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin DBS 59 markeert Le Mans-overwinning

In 1959 won een Aston Martin DBR1 met achter het stuur Stirling Moss de 24 uur van Le Mans en werd eenzelfde DBR1 ook tweede. Goud en zilver dus! Aston Martin staat stil bij deze 1-2-overwinning met de introductie van de DBS 59. De oplage is beperkt op 24 exemplaren. De auto is alleen te koop bij Aston Martin Cambridge.

DBS Superleggera

De Aston Martin DBS 59 is in feite een DSB Superleggera, maar dan samengesteld door Q by Aston Martin. De aandrijflijn is identiek aan de DBS Superleggera. Voorin ligt dus een V12 met 725 pk en 900 Nm.

Vijf exemplaren

Van de DBR1 zijn tussen 1956 en 1959 slechts vijf exemplaren gebouwd. Ze zijn dus extreem zeldzaam. De DBS 59 is geïnspireerd op de DBR1 en beschikt over Aston Martin Racing Green lakwerk en diverse koolstofvezel elementen. Zelfs aan hele kleine details is gedacht. Zo is er in de achterspoiler subtiel de tekst DBR1/2-RB6/300/6 verwerkt.

Aston Martin Cambridge

Aston Martin Cambridge heeft in het verleden al vaker auto’s laten samenstellen bij Q by Aston Martin. De Red Arrows Edition Vanquish S, V12 Vantage S Spitfire 80 Edition en Vantage S Blades Edition gingen deze DBS 59 voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.