Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Hier rijdt de Audi RS3 sedan

De Audi RS3 maakt zich op voor een facelift. Maar bij alleen een aangepast front met gerestylede lichtunits blijft het niet. De RS3 keert na zijn opfrisbeurt terug op de prijslijst als vijfdeurs hatchback en als vierdeurs sedan.

Audi RS3 sedan, foto Mike Bouckaert​
Audi RS3 sedan, foto Mike Bouckaert

Hier rijdt de RS3 Limousine, zoals de variant officieel te boek zal staan. De sedan legt zijn laatste testmeters af op de beruchte Nordschleife. Het duurt nog enkele maanden tot de eerste klanten de sleutels van hun sportsedan overhandigd krijgen.

een intern evenement een designstudie van het vierdeurs topmodel werd getoond. De details ontbreken nog, maar het belangrijkste is dat de RS3 zijn 2,5 liter vijfcilinder turbomotor behoudt. Die motor werd wel ingrijpend aangepast en moet meer vermogen leveren dan voorheen. De motoroutput moet net als bij de Audi TT-RS op 400 pk komen te liggen, waar de huidige editie met hulp van een turbo 367 pk uit de vijf cilinders perst.

Voorraad

De huidige RS3, het type met 367 pk op de vier aangedreven wielen, is inmiddels uit productie. In het land staan nog enkele voorraadauto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.